DRINKSPARTY 30.MAJ 2009

 

  DRINK DRINK OPSKRIFT RET RET OPSKRIFT
1

SOMMER APERITIF

Serveres i høje champagneglas. Der fyldes 2 cl Sommerens sirup (se opskrift) i glasset og der toppes op med spumante eller Cava.

Sommerens Sirup (rabarbersirup med stjerneanis)

1 kg rabarber, 200 g sukker 2 dl. Hvidvin, 1 ltr. Vand, 4-5 stjerneanis.

Skær rabarber i stykker a 2-3 cm og kog det hele sammen i ca. 10 min. Sluk og lad det trække i yderligere 10 min. si lagen og reducer til passende sirupkonsistens. Siruppen skal skummes af under nedkogningen, så den ender med at blive klar og blank

 

Vaffel med ørredmousse
(4 personer)
Vafler: (4 plader)
60g hvedemel, 50g grahamsmel, 1 tsk. Salt, 1 æg, 1/2 tsk. Flydende honning, 30g smeltet smør, 2 dl. Kærnemælk

Sigt de to slags mel sammen i en skål sammen med salt. Pisk æg og honning sammen i en anden skål, kom det smeltede smør i og derefter kærnemælken. tilsæt melet lidt efter lidt underpiskning. Vaflerne bages herefter i et velopvarmet vaffeljern/maskine.

Ørredmousse

200g røget ørred skåret i fine terninger, 2 spsk finthakket rødløg, 2 spsk. finthakket persille, 1 dl. cremefraiche 38%, salt, peber.

Det hele røres sammen i en skål og smages til med salt og peber. Trækker mindst i 30 min. i køleskab

Pynt

100 g krebsehaler vendt i 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft, 1 fed hakket hvidløg, salt og peber. 4 cherrytomater, 8 sorte oliven, salat til pynt

 

2 BLACK VELVET
Et champagneglas fyldes halvt med  Guinnes og der toppes op med tør champagne

 

VITELLO TONATO FREDDO

( 6 PERSONER )

 

800 g. kalveklump / culotte koges sammen med en gulerod i skiver, 1 stængel bladselleri, 1 spsk. Hvidvinseddike, 1 spsk. Olivenolie og  salt samt vand til det dækker. Efter 1 time slukkes og stegen trækker i suppen til den er kold.

200 g tun i olie (afdryppet) blendes med 3 ansjosfileter, 2 spsk. kapers, 2 hårdkogte æggeblommer, 3 spsk. olivenolie, saft af en citron, 3 spsk. suppe fra stegen.

Stegen skæres i meget tynde skiver som lægges på en tallerken. Tunsovsen kommes på i et tyndt lag og der pyntes med kapers og citronskive
3 RØDVINS COOLER
1 spsk. Sukkerlage
Saft af 1/2 citron
6 cl. Rødvin
Ginger ale
Is

Ryst isterninger, sukkerlage, citronsaft og rødvin i en shaker. Hæld drinken op i et højt glas og fyld med ginger ale

 

TYNDSTEG MED FLØDESOVS OG TYT

NYE DANSKE KARTIOFLER

( 4 PERSONER )

Tyndstegen steges efter anvisningen krydret med salt og peber.

Hvid opbagt sovs laves med 2 spsk. Mel, 2 dl. Vand, 2 dl. Piskefløde samt Irmas kyllingefond (1 tsk.), smør og 2 tsk. Sojasause.

Stegen skæres i tynde skiver der overhældes med flødesovsen og pyntes med råsyltede tyttebær (Irmas). Serveres med nye kogte kartofler.

 

4 ULTIMATE BLUE FROZEN MARGERITA

 

9 cl tequila
3 cl. Blue curacao
6 cl. Lime juice
1 cup Ice

Det hele blendes og hældes i magarita glas med saltet kant

 

WOKSTRIMLER I JUNGLEKARRY

( 2 PERSONER )

 

250 g skinkekød i strimler, 1 spsk. Fiskesause

Sauce
2 dl. Kokosmælk light, 2 spsk. Fiskesauce, 1 tsk sukker

Grøntsager

1 fed hvidløg, frisk ingefær, 100 g grønne bønner, 3 gulerødder, 1 lille squash, 1 spsk. Olie, 3 spsk. Rød karrypasta, salt og peber, frisk basilikum.

Vend skinkestrimlerne med fiskesaucen og lad det trække i 30 min i køleskab.

Hak hvidløg, riv ingefær, skæt bønner i passende stykker, skær gulerod i tynde skiver på skrå og squash i tern.

Lad olien blive varm og vend hurtigt hvidløg, ingefær og karrypasta i olien. Brun køddet heri, tag det op på en tallerken. Svits alle grønsagerne i ca. 2 min. tilsæt sauceingridienserne og kog i 1 min.  smag til med salt og peber og tilsæg kød og frisk basilikum. Serveres med ris.
5 GLADIATOR
2 cl. Amaretto
2 cl. Southern Comfort
6 cl. orangejuice
6 cl. 7 Up

Det hele blandes i et højt glas med is og der røres forsigtigt

 

OSTE
Diverse oste efter smag evt. sammen med kvædemarmelade, nødder i honning, brød, kiks og druer

 

6 VANILLA MARTINI

( 6 PERSONER )

350 ml. vodka
1 tks. Vanilieekstrakt
100 ml. Grand Marnier
100 ml. sukkerlage
Vaniliestænger skåret i tynde strimler

Hæld det hele i et stort glas med is og rør godt. SIS i martiniglas og pyntes med vaniliestrimlerne

 

RABARBERIS M. KOKOSKAGER

En hvilket som helst is vil kunne benyttes her. Serveres med kiks, kager eller chokolade

Rabarberis

8 pasturiserede æggeblommer, 120 g. sukker, 2,5 dl. Sødmælk, 2,5 dl. Fløde.

Æggeblommer piskes med sukker til det er hvidt og luftigt, sødmælk og piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under kraftig omrøring. Massen kommes tilbage i gryden og varmes op under i vandbad til den tykner og skummet forsvinder. Der skal røres konstant og må ikke koge.

Massen afkødes i køleskab og kan nu tilsættes smag. Til denne is benyttes ovenstående rabarbersirup fra drinks nr. 1, dog uden tilsat stjerneanis.

Massen frysen i ismaskine eller fryser (der skal i fryser røres i isen hver 1/2 time)

Massen kan ligeledes tilsættes lakridspulver som laves af valgfrie bolsjer der er blendet til pulver.